Sosyal Medya

Ekonomi

Bu rüzgâr Gabriel’i uçurur! : Almanya ile ekonomik ilişkiler kriz tanımıyor...

İzlemişsinizdir... Alman Siemens, ortakları Türkerler ve Kalyon ile Türkiye'nin hatta dünyanın en büyük rüzgâr enerjisi santrallerinden birini yapmak için tüm rakiplerini eledi. Dünyanın en düşük alım garantisi teklifini verdi. 1 milyar dolarlık yatırım taahhüdünde bulundu.



Bu rüzgar Gabrieli uçurur

Dilek Güngör - Sabah

Almanya'nın siyasileri ve basını saÄŸda solda Türkiye aleyhine rüzgâr yapadursun ne vatandaşı ne yatırımcısına söz geçiremiyor.
Bu hafta açıklanan rakamlara bakın. Temmuz ayında Almanya'ya yapılanihracat yüzde 28 artarak, 1.2 milyar dolara çıktı. Hatta size daha ilginç bir veri daha söyleyeyim. Türkiye ihracatının yüzde 10'unu Almanya'ya yapıyor. Yani Alman ÅŸirketleri Türk malı kullanmaktan vazgeçmiyor. Alman vatandaÅŸları Antalya, Bodrum veyahut ÇeÅŸme'yi bırakmıyor. Zira, haziranda Alman turist sayısı yüzde 10 artışla 383 bine çıktı. Türkiye'ye giren doÄŸrudan yatırımverilerini inceleyin. Almanya'dan gelen doÄŸrudan yatırım yılın ilk 5 ayındayüzde 14 artmış durumda. Keza durum uluslararası ÅŸirketler bazında da farklı deÄŸil. 55 bin uluslararası ÅŸirketin 7 bini Alman menÅŸeli...
Ve dünkü ihale...
Ä°zlemiÅŸsinizdir... Alman Siemens, ortakları Türkerler ve Kalyon ile Türkiye'nin hatta dünyanın en büyük rüzgâr enerjisi santrallerinden birini yapmak için tüm rakiplerini eledi. Dünyanın en düşük alım garantisi teklifini verdi. 1 milyar dolarlık yatırım taahhüdünde bulundu.
Bütün bunlar aslında Alman Hükümeti'ne birer mesaj...
Alman vatandaşı da yatırımcısı da kendi hükümetlerine ne diyor biliyor musunuz?
Eyy Angela Merkel... Sen Türkiye'yi ve siyasilerini sevsen de sevmesen de ben onlarla ticaret yapacağım.
Eyy Sigmar Gabriel... Senin dediÄŸin gibi Türkiye'de tehdit altında filan deÄŸiliz. Yarım asırdır yatırım yapıyoruz, yapmaya da devam edeceÄŸiz.
Eyy Alman basını... Kimse bizi Türkiye'ye gidince zorla evlendirmiyor. Siz aleyhte yazılar yayınlasanız da biz Türkiye'nin deniz-kum ve yeşilini seviyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.